5.5.2012

23.12.2011 Stara in memoriam

"Stara" Black Indira`s Blue Velvet 3.8.1997-23.12.2011

Staran tuli aika lähteä. Oli jo jonkun aikaa ollut tiedossa, ettei kovin kauaa yhteistä aikaa ole. Takapää alkoi olla jo erittäin huono ja liikkuminen vaivalloista. Nyt kun menin Tampereelle joulun viettoon oli tilanne ihan selvä ja lopullinen päätös tehtiin nopeasti. Nyt olisi aika. Viime hetkillä Staran pää alkoikin jo kääntyä vinoon ja silmät tekivät edestakaisliikettä. Viimeinen palvelus oli paikallaan ja niin Stara nukkui ikiuneen. Nyt Stara on Honeyn ja Sabinan vieressä uurnaruukussa vanhempieni luona.

Stara oli elämäni koira. Koimme yhdessä niin paljon. Jo pikkupennusta aloitimme aktiivisen harrastamisen tokossa ja myöhemmin agilityssä. Tutuksi tulivat myös flyball- ja temppukilpailut. Staran kanssa meillä oli sanaton yhteys ja yhteistyö toimi parhaimmillaan hyvin eleettömästi. Stara oli äärettömän helppo kaveri ja reissasi mukanani joka paikassa. Tokossa kisasimme EVL-luokkaan, josta saavutimme yhden 1-tuloksen. Agilityssä Stara kilpaili menestyksekkäästi Maxi-3 luokassa ja yksi nollavoittokin saavutettiin. Stara saavutti uransa aikana piirinmestaruussijoituksia, pari SM-joukkuepronssia sekä kultaa. Stara oli suhteellisen varma koira, vaikka olikin maxi-koiraksi todella pieni.

Stara tykkäsi aina opetella uusia temppuja ja parhaimmillaan se osasi n.50temppua. Niitä kävimme esittelemässä näytöksissä ja temppukilpailuissa. Erikoisimpia temppuja olivat ehkä käskystä aivastaminen kysyttäessä Onko pölyistä? Samoin haukottelu kysyttäessä Väsyttääkö? Erilaiset kierimiset, "kuolemiset" ja ryömimiset kuuluivat repertuaariin. Samoin tyynyn hakeminen ja siihen pään asettaminen. Stara laittoi tassut ristiin käskystä ja kerjäsi etujalat ylhäällä. Stara myös avasi ja sulki ovet käskystä ja laittoi valot päälle ja sammutti. Pallon kuljetuksessa Stara oli ilmiömäinen. Lempipallo oli iso jumppapallo, jota se kuskasi uskomattoman taitavasti. Lemppareita oli myös syliin hyppääminen joko ilman vauhtia tai täyttä vauhtia kohti juosten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti